Ontdek Amsterdam met een van onze fietsroutes

Zin om op avontuur te gaan? Voor slechts €1,- koop je een route waarmee je zelf de stad en omgeving kunt verkennen.

Relaxed fietsen met kinderen NIEUW!

Fietsen is leuk, ook met kinderen. Met onze kindvriendelijke fietsroutes ontdek je Amsterdam op de meest ontspannen manier; over verkeers-veilige wegen en fietspaden. Onderweg zijn er genoeg plekken om te spelen of te rusten! Kies uit vier fietsroutes. Ze staan allemaal op deze routekaart. MacBike heeft alles voor een veilige fietstocht met kinderen: fietsen, zitjes, helmen, kindertandem en cargo bakfietsen.

Amstel en molens

Ontsnap aan de drukte van de stad en fiets langs de schilderachtige Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel. De route begint bij de prachtige Mozes en Aäronkerk en brengt je langs de Stopera en Magere Brug naar de Amstel. Ontspan en geniet van woonboten, pittoreske huizen, de molen waar Rembrandt graag tekende en het polderlandschap met aan de horizon de Arena.

Architectuur

Met deze route fiets je met een ruime boog om het centrum van Amsterdam langs de meest prachtige architectuur van de stad. Je fiets door het Oostelijk Havengebied, Berlages’ Plan Zuid, Betondorp en langs de karakteristieke Amsterdamse School baksteenarchitectuur en ’20-’30 ring.

Art on the Edge

In Amsterdam staan ruim duizend kunstwerken en beelden in de open lucht. Vaak zijn ze mooi om naar te kijken, soms ook onbegrijpelijk, maar handig als herkenningspunt. Met de Art on the Edge-route kun je zo’n driehonderd kunstwerken ontdekken op straat, in parken en op verborgen plekken.

Grachtengordel

Leer Amsterdam kennen als het Venetië van het Noorden en ontdek de mooiste plekjes van de binnenstad. Met deze fietstocht fiets je langs de Amsterdamse grachten en over bruggen in het historische centrum van de stad. Onderweg zie je grachtenpanden in alle soorten en maten.

Havens en architectuur

Deze fietsroute brengt je naar het internationaal bekende Oostelijke Havengebied en de aangrenzende stadsdelen met veel interessante moderne architectuur. Je fiets over de eilanden Java, Borneo, KNSM en Sporenburg waar je havengebouwen ziet tussen bijzondere stedenbouw. Deze eilanden en het aangrenzende gebied zijn in 20 jaar gegroeid tot een moderne woonwijk en telt zo’n 20.000 inwoners.

Joods Amsterdam

Ontdek de verborgen schatten van Joods Amsterdam en fiets langs de sporen van het joodscultureel leven van vroeger en nu. Onderweg kom je langs markante gebouwen, prachtige synagogen en indrukwekkende monumenten.

Plantage

De populaire Plantage buurt ligt in het oostelijk deel van het historische centrum van Amsterdam en is ideaal om met de fiets te verkennen. Deze van oorsprong Joodse buurt heeft rustige, statige straten, monumentale gebouwen en is opvallend groen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Artis, Hortus Botanica, het Tropenmuseum en de Hollandsche Schouwburg.

Provo

In mei 2015 was het 50 jaar geleden dat Provo werd opgericht. Met directe acties en happenings schudde Privi de maatschappij wakker. Ontdek het ‘Magies Sentrum Amsterdam’. Ga terug naar de jaren ’60 en ontdek de wereld van de Anti-Rook-magiër, de man die een gaatje in zijn hoofd boorde en het Provotariaat!

Waterland

Ten noorden van Amsterdam ligt het pittoreske Waterland met uitgestrekte groene weiden en prachtige wolkendekken. De Waterlandroute van MacBike brengt je in het karakteristieke polderlandschap en voert je langs waterwegen, windmolens en unieke dorpjes met houten huizen en boerderijen. De fietskaart Waterland is verkrijgbaar in het Engels bij elke MacBike vestiging.

Zaanse Schans

Met de Zaanse Schans route fiets je door het recreatiegebied het Twiske, naar de oevers van de Zaan met de wereldberoemde Zaanse Schans met maar liefst acht in bedrijf zijnde windmolens.