Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Bedrijfsuitjes in Amsterdam

BEDRIJFSUITJE IN AMSTERDAM? STAP OP DE FIETS!

Ben je op zoek naar een origineel bedrijfsuitje in of rond onze hoofdstad? Denk dan eens aan een fietstocht met je team. Fietsen met elkaar is een leuke en actieve manier van teambuilding. Je ziet bovendien veel van de stad, in je eigen tempo en volgens een route die je zelf kunt bepalen. Een fietstocht is te combineren met een andere activiteit in of rond Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een bike & boat-tour
 • een bike & pizza tour
 • fietsen & paintballen in Spaarnwoude
 • een speciale fietstocht met gids, zoals de Anne Frank-tour, een city-tour, of een tocht door landelijk Amsterdam

Het perfecte bedrijfsuitje: we denken graag mee!

Er zijn vele activiteiten te bedenken. Wij kunnen je helpen bij het op maat maken van een uniek Amsterdams bedrijfsuitje. Samen bespreken we de mogelijkheden en ideeën om een bijzonder bedrijfsuitje vorm te geven. Natuurlijk perfect passend bij jouw planning, collega’s en organisatie!

FIETSTOCHT MET GIDS

Heb je weleens gedacht aan een begeleide fietstocht in of rond Amsterdam als teambuildingsactiviteit? Een mooie fietstocht met collega’s is al een belevenis op zich, maar met een gids leer je de stad of omgeving nog nèt iets beter kennen. Onze gidsen nemen je mee en vertellen je onderweg historische feiten en andere interessante wetenswaardigheden. Je fiets in een relaxt tempo. Daarnaast is er altijd ruimte om te stoppen, bijvoorbeeld voor een bezichtiging of een fotomoment. Je kunt kiezen voor een bestaande fietstour met gids, maar je kunt ook een fietstocht op maat afspreken. We bepalen dan samen een route en brengen je in contact met de juiste gidsen.

Je bepaalt zelf welke richting het bedrijfsuitje op gaat

Je kunt vooraf kiezen welk stadsdeel je wilt bekijken: wil je enkele highlights in Amsterdam Centrum bekijken of ga je liever naar een onbekender deel van Amsterdam? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een route door Amsterdam Zuid, langs markante gebouwen van de Amsterdamse School-architectuur of voor onze Anne Frank-route.
Of je fietst door het ruime en landelijke Amsterdam Noord. Hier kun je de ontwikkeling van stadsdeel Noord goed zien en fiets je gemakkelijk verder naar de mooie landelijke omgeving met dorpjes als Ransdorp en Zunderdorp.
Weleens aan Amsterdam Zuidoost gedacht? Je kunt een prachtige fietstocht maken langs de riviertjes Gein en Bullewijk. Of maak een heerlijke fietstocht naar het Amsterdamse Bos. Picknickmand mee en genieten maar. Kortom: welke kant je ook op wilt, er is altijd een mooie tocht te fietsen.
Bekijk enkele routesuggesties

IETSEN EN PAINTBALLEN

Een actieve bezigheid in combinatie met een spannend spel is ook een prima teambuildings-activiteit. Vanuit onze winkel Oosterdok fiets je via Amsterdam West naar Spaarnwoude. Na een fijne fietstocht en een optionele stop voor koffie of lunch onderweg, ga je paintballen bij Paintball Spaarnwoude. Hoe spannend is dat? Je leert je collega’s weer eens op een andere manier kennen.
Na afloop fiets je terug naar Amsterdam. Of je laat je terugbrengen naar Amsterdam (terugbreng-optie is alleen voor kleine groepen tot ca 10 personen).

FIETSROUTE EN PIZZA-PICKNICK

Wil je het iets meer zelf regelen en tot het laatste moment vrij zijn om te kiezen waar je heen fietst? Kies dan voor een fietstocht aan de hand van een van onze fietsroutes. We hebben diverse unieke routekaarten voor in en rond Amsterdam. Voor een compleet uitje combineer je je fietstocht met een pizza-picknick (3u fietsen en een verse pizza en een drankje van New York Pizza voor 15,- p.p.). Koppel daar zelf eventueel nog een spel-element in of een extra teambuildingsactiviteit voor een extra leerzame dag.

FIETSEN BUITEN, ACTIVITEIT BINNEN

Je kunt de buitenactiviteit fietsen natuurlijk ook combineren met een binnen-activiteit zoals een museum bezoeken, een potje bowlen of curling. Of je kiest voor iets creatiefs als samen schilderen of koken. Wij denken graag met je mee voor een interessante invulling van je bedrijfsuitje.

Ga je voor een middag- en avondprogramma? Dan is het misschien een idee om na het fietsen samen te dineren in combinatie met een bezoek aan het Holland Casino.

PRAKTISCHE INFO BEDRIJFSUITJES OP DE FIETS

Onze fietsen

Tijdens de fietstocht fiets je op een sterke, soepel fietsende MacBike huurfiets: een stadsfiets, met terugtraprem of met handrem en 3 versnellingen. Fiets je met een groep die gewend is om in de stad te fietsen, dan kun je kiezen voor de terugtraprem. Kies je voor een tocht buiten de stad en/ of fiets je met mensen die minder vaak fietsen, dan adviseren we de handremfiets met versnellingen.
Al onze fietsen zijn voorzien van 2 sloten en zijn op maat verstelbaar.

Onze gidsen

We werken samen met diverse partners die werken met geroutineerde gidsen. Ze zijn gewend om met groepen te fietsen. De gidsen spreken meerdere talen en kennen Amsterdam en omgeving. Ze kennen de geschiedenis van de stad en interessante feiten. Ze kunnen onderweg diverse interessante feiten vertellen, over geschiedenis, architectuur of omgeving.
Per gids fietsen er max. 10 personen mee. Een grotere groep wordt dus opgedeeld, waarbij iedere groep een eigen gids heeft.

Onze prijzen

De kosten verschillen per bedrijfsuitje en hangen af van de duur van de fietshuur en de activiteit die je kiest. Ook hangt het er natuurlijk vanaf of je met of zonder gids fietst en hoe groot je groep is.

Voor het huren van een fiets kun je elk geval uitgaan van het volgende:

 • Fiets met handrem & 3 versnellingen
  3 uur: 11, – (verzekering optioneel: 1,75)
  1 dag: 14,75 (verzekering optioneel: 3,50)
 • Fiets met terugtraprem
  3 uur: 7,50 (verzekering optioneel: 1,75)
  1 dag: 9,75 (verzekering optioneel: 3,50)

Prijzen zijn inclusief 2 sloten per fiets.
Bij groepen van 10 personen of meer ontvang je een korting van 10% op de fietshuur.

We zijn dagelijks geopend van 9-18u.

Onze locaties

Er zijn 4 MacBike verhuurlocaties in het centrum van Amsterdam. Afhankelijk van de groepsgrootte en de activiteit bekijken we welke locatie het meest geschikt is.
Bekijk onze locaties

Reserveren voor een groepsactiviteit vanaf 8 personen is noodzakelijk voor alle locaties, om te voorkomen dat we uitverhuurd zijn op een locatie.

Bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar?

Het is natuurlijk interessant te weten of je bedrijfsuitje of teambuildingsactiviteit (deels) onbelast is. Het zit zo: een bedrijfsuitje is onbelast wanneer je gebruikmaakt van ‘gerichte vrijstellingen’. Hiervoor moet de activiteit een overwegend zakelijk karakter hebben.

Oftewel: je bedrijfsuitje draagt bij aan het onderhouden en verbeteren van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het (beter) uitvoeren van de werkzaamheden. In de beschrijving van de activiteit is daarom goed om het doel van het bedrijfsuitje aan te geven en ook te omschrijven wat de toegevoegde waarde van de activiteit is.

Het kan ook zijn dat het bedrijfsuitje vergoed wordt vanuit de personeelsvereniging of vanuit een personeelsfonds. Let er dan op dat de bijdrage van werkgever/ bedrijf een percentage van minder dan 50% is, zodat het als ‘onbelaste verstrekking’ kan worden beschouwd.