Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Groepsuitjes in Amsterdam

GROEPSUITJE IN AMSTERDAM? STAP OP DE FIETS!

Ben je op zoek naar een origineel uitje met een groep in of rond onze hoofdstad? Denk dan eens aan een fietstocht. Je ziet veel van de stad, in je eigen tempo en volgens een route die je zelf kunt bepalen. Een fietstocht is te makkelijk te combineren met een andere activiteiten in of rond Amsterdam.

Het perfecte uitje: we denken graag mee!

Er zijn vele activiteiten te bedenken. Wij kunnen je helpen bij het op maat maken van een uniek Amsterdams groepsuitje. Samen bespreken we de mogelijkheden en ideeën om een bijzonder dag vorm te geven. Natuurlijk perfect passend bij jouw wensen!

a man standing next to a bicycle

PRAKTISCHE INFO VOOR GROEPSRESERVERINGEN

Onze fietsen

Tijdens de fietstocht fiets je op een sterke, soepel fietsende MacBike huurfiets: een stadsfiets, met terugtraprem of met handrem en 3 versnellingen. Fiets je met een groep die gewend is om in de stad te fietsen, dan kun je kiezen voor de terugtraprem. Kies je voor een tocht buiten de stad en/ of fiets je met mensen die minder vaak fietsen, dan adviseren we de handremfiets met versnellingen of e-bike.
Al onze fietsen zijn voorzien van 2 sloten en zijn op maat verstelbaar.

Onze gidsen

We werken samen met diverse partners die werken met geroutineerde gidsen. Ze zijn gewend om met groepen te fietsen. De gidsen spreken meerdere talen en kennen Amsterdam en omgeving. Ze kennen de geschiedenis van de stad en interessante feiten. Ze kunnen onderweg diverse interessante feiten vertellen, over geschiedenis, architectuur of omgeving.
Per gids fietsen er max. 10 personen mee. Een grotere groep wordt dus opgedeeld, waarbij iedere groep een eigen gids heeft.

Onze prijzen

De kosten verschillen per groepsreservering en hangen af van de duur van de fietshuur en het type fiets dat je selecteert. Ook hangt het er natuurlijk vanaf of je met of zonder gids fietst en hoe groot je groep is.

Voor het huren van een fiets kun je elk geval uitgaan van het volgende:

 • Fiets met handrem & 3 versnellingen
  3 uur: €12,50, – (verzekering optioneel: €1,75)
  1 dag: €16,50 (verzekering optioneel: €3,50)
 • Fiets met terugtraprem
  3 uur: €8,50 (verzekering optioneel: €1,75)
  1 dag: €11,00 (verzekering optioneel: €3,50)
 • Specials zoals een cargo bike of tandem
  3 uur: vanaf €20, – (verzekering optioneel: €3,50)
  1 dag: €35,00 (verzekering optioneel: €7,00)
 • Specials zoals e-bikes
  3 uur: vanaf €27,50 (inclusief verplichte verzekering)
  1 dag: €40,00 (inclusief verplichte verzekering)

Prijzen zijn inclusief 2 sloten per fiets.
Bij groepen van 10 personen of meer ontvang je een korting van 10% op de fietshuur.

We zijn dagelijks geopend van 9-18u.

Onze locaties

Er zijn 4 MacBike verhuurlocaties in het centrum van Amsterdam. Afhankelijk van de groepsgrootte en de activiteit bekijken we welke locatie het meest geschikt is.
Bekijk onze locaties

Reserveren voor een groepsactiviteit vanaf 8 personen is noodzakelijk voor alle locaties, om te voorkomen dat we uitverhuurd zijn op een locatie.

a group of people riding on the back of a bicycle

FIETSTOCHT MET GIDS

Heb je weleens gedacht aan een begeleide fietstocht in of rond Amsterdam als groepsuitje? Een mooie fietstocht met je vrienden of familie is al een belevenis op zich, maar met een gids leer je de stad of omgeving nog nèt iets beter kennen. Onze gidsen nemen je mee en vertellen je onderweg historische feiten en andere interessante wetenswaardigheden. Je fiets in een relaxt tempo. Daarnaast is er altijd ruimte om te stoppen, bijvoorbeeld voor een bezichtiging of een fotomoment. Je kunt kiezen voor een bestaande fietstour met gids, maar je kunt ook een fietstocht op maat afspreken. We bepalen dan samen een route en brengen je in contact met de juiste gidsen.

Je bepaalt zelf welke richting het groepsuitje op gaat

Je kunt vooraf kiezen welk stadsdeel je wilt bekijken: wil je enkele highlights in Amsterdam Centrum bekijken of ga je liever naar een onbekender deel van Amsterdam? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een route door Amsterdam Zuid, langs markante gebouwen van de Amsterdamse School-architectuur of voor onze Anne Frank-route.
Of je fietst door het ruime en landelijke Amsterdam Noord. Hier kun je de ontwikkeling van stadsdeel Noord goed zien en fiets je gemakkelijk verder naar de mooie landelijke omgeving met dorpjes als Ransdorp en Zunderdorp.
Weleens aan Amsterdam Zuidoost gedacht? Je kunt een prachtige fietstocht maken langs de riviertjes Gein en Bullewijk. Of maak een heerlijke fietstocht naar het Amsterdamse Bos. Picknickmand mee en genieten maar. Kortom: welke kant je ook op wilt, er is altijd een mooie tocht te fietsen.
Bekijk enkele routesuggesties